lauantai 26. lokakuuta 2013

Rouva Pastori.

Hei taas!

Tämän postauksen omistamme Elinan pappisvihkimykselle ja muille sen viikon aikana tapahtuneille asioille. Syyslomaansa viettämään meille saapui 14.10. Sannan sulhanen Jani, joka autteli myös monissa hommissa täällä Kutinassa. Muunmuassa puutalkoissa seurakuntalaisen luona, hommaa nopeutti yhden miehen läsnäolo. :) Teimme yhden ihmisen iloiseksi pilkkomalla hänelle puuvajaan täytettä. Kyseisen seurakuntalaisen luona vierailimme useamman kerran viimeviikon aikana ja auttelimme vauvan kanssa ja ulkohommissa.


Viime lauantaina saimme olla mukana todistamassa Elinan pappisvihkimystä. Tilaisuus järjestettiin Ilokin kirkossa. Kyseinen seurakunta sijaitsee aivan Serbian rajalla (Kroatian viimeisessä nurkassa) ja matkaan kuluu aikaa noin 3 ja puoli tuntia, joten reissuun piti ehtiä seitsemältä aamulla. Bussissa vallitsi aamulla hyvin uninen tunnelma. Kolmen tunnin matka sujuin Sannalta hyvin suureksi osaksi tiedottamassa tilassa, mutta Heli sai kudottua sukkaansa pitkän pätkän.

Aamulla bussissa todistimme auringonnousua. 
Perillä meitä odotti pieni kirkko, jonka remontin etenemisestä olimme katselleet kuvia raamattuleirillä Crikvenicassa. Vaikka emme ymmärtäneet tilaisuudesta juuri mitään, seuraamista helpotti osaltaan käsiohjelma, josta ymmärsimme jo sanan sieltä täältä. Tilaisuus oli kuitenkin vaikuttava, emmehän ole ennen saaneet tilaisuutta osallistua mihinkään sen kaltaiseen. Varsinaisen tilaisuuden jälkeen vieraat siirtyivät pihalle katselemaan ja osallistumaan juhlan päähenkilön valokuvaukseen. Kaikki halusivat yhteiskuvan Elinan kanssa! :) Myös me!

Kun kaikki valokuvat oli saatu otettua, siirryttiin kahvittelemaan ja nauttimaan pullia, jotka oli kuljetettu Kutinasta mukana ja joita Kutinan rouvat asettelivat kauniisti tarjolle. Hurjasti he olivat nähneet vaivaa tarjoilun eteen. :)

Paluumatkalla tunnelma oli jo virkeämpi, mutta kyllä unestakin saatiin nauttia pieninä annoksina. :) 

Lapsikuoro valmistautuu suoritukseensa.

Tilaisuuden avasi Ilokin seurakunnan pastori.
Lopussa näimme vielä toisen kuoro esityksen.
Elinan loppu puheenvuoro.
Sitten pihalle ottamaan kuvia.
Iloiset ilmeet kuvassa. ;)
Sininen paita harhautti niin hyvin, että myös "pastori" Heinineva kutsuttiin kuvaan. :D 
Ordinaatio jälkeisenä sunnuntaina olimme Kutinan kirkossa todistamassa Elinan ensimmäistä ehtoollista ja kuulimme suomalaisten vieraiden tervehdyksiä ja puheenvuoroja.


Paikalla oli myös Kroatian Luterilaisen kirkon johtaja Branko Beric. Tässä hän yhdessä Elinan kanssa.  
-Tyttöset etelän lämmöstä-

P.s. Meillä on täällä +26 lämmintä päivällä! ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti